Min mans älsklings-kaka! 😋 ICAs recept på mazarin i långpanna med mördeg och mandelmassa, samt topping med glasyr 🥰 Kakan går bra att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.
March 31, 2024
7 dl vetemjöl
250 g smör
2.5 dl florsocker
1 st stor äggula (à ca 20 g)
3 msk kallt vatten
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
3 st stora ägg (à ca 70 g)
1 dl strösocker
4.5 dl florsocker
3 msk kallt vatten
Sätt ugnen på 200°C.
Deg: Nyp ihop alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en bakpappersklädd form eller långpanna ca 30 x 40 cm (för 25 bitar). Ställ kallt 10 minuter.
Mazarinsmet: Riv mandelmassan grovt. Vispa snabbt ihop alla ingredienser till en slät kräm med elvisp.
Bred mazarinsmet över botten och grädda ca 25-30 minuter i mitten av ugnen eller tills den är gyllene och har stannat. Låt svalna helt.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten till en glasyr. Bred glasyren på kakan och ställ i kylen tills glasyren stelnat. Skär i bitar.