Klassisk lammstek đ„° Serveringstips: VitkĂ„lsgratĂ€ng och tzatsiki
March 30, 2024
1 kg lammstek
30 g vitlök
2 msk torkad rosmarin
1 msk salt
1 tsk svartpeppar (grovmalen)
1 st citron
20 g smör till stekning
Ta ut köttet i god tid och lÄt det ligga framme, sÄ det inte Àr sÄ kallt.
Bind upp steken om det behövs.
Krydda steken runt om ordentligt med salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Tryck in smakerna ordentligt i köttet. Skiva citronen och lÀgg nÄgra skivor i botten av en ugnsfast form.
Rundbryn steken i smöret och lÀgg den i formen ovanpÄ citronen. LÀgg nÄgra skivor citron till ovanpÄ steken och hÀll eventuellt stekfett ifrÄn stekpannan över citronerna.
StÀll in i ugnen pÄ 150 grader, tills det att steken har en innertemperatur pÄ 68-72 grader.