Jag hade nyligen köpt zucchini och så var jag hemma hos en kompis och fick ännu fler zucchinis. Så lyxigt! Så då började jag fundera på vad jag ville göra med alla dessa zucchinisar. Jag gillar att göra vegetariska biffar så jag testa med zucchini. Eftersom Mila äter ägg- och mjölkfri kost blev de automatisk veganska. Vi serverade dessa veganska zucchinibiffar i tortillabröd med krispiga grönsaker, hummus och tzatziki. Det blev väldigt gott! Eftersom zucchinin kan vara lite olika så vill jag påminna om att krama ur den ordentligt så biffarna håller ihop och du kan även behöva ta i lite extra majsstärkelse om den blir för lös. Sen gör jag alltid små biffar så är de enklare att vända utan att de går sönder. Tips tips!
Aug. 26, 2022
1 st zucchini
1 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)
2 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk majsstärkelse
0.5 dl ströbröd (glutenfritt)
Tortillabröd
Hummus
Tzatziki
Riven morot och vitkål
Paprika
Tomat
Riv zucchinin grovt och lägg i sil. Strö över salt och låt vätskan droppa av.
Skölj kikärterna och lägg i en bunke. Tillsätt pressad vitlök och paprikapulver och mixa med stavmixer. Krama ur vätskan ur zucchinin (tryck hårt) och tillsätt i bunken. Blanda runt och ha eventuellt i majsstärkelse för att göra smeten fastare. Låt smeten stå lite medan du förbereder tillbehören.
Forma sedan till små biffar och vänd i ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme så de får fin färg. Krydda med salt och svartpeppar.
Servera biffarna med valfritt tillbehör. Exempelvis bröd, grönsaker och någon god sås.