Vegetarisk aubergine panerad i pankostrรถ & riven parmesanost, serveras med pasta i enkel men smakrik tomatsรฅs. Detta รคr en variant pรฅ italiensk klassiker. Och vill du inte ha den vegetarisk sรฅ byt ut aubergine mot lรถvbit eller utbankad kycklingfilรฉ๐คฉ๐
Original recept frรฅn www.instagram.com
March 29, 2024
2 st stora aubergine, skivade pรฅ lรคngden
2 dl vetemjรถl
2 st รคgg
1 dl pankostrรถ
1 dl parmesanost, finriven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 st gul lรถk, hackad
3 st vitlรถksklyftor, finhackad
400 g passerade tomater
1 nypa socker
1 msk balsamicovinรคger
Salt
Svartpeppar
Skรคr auberginen i 1 cm-tjocka skivor och lรคgg ut pรฅ en skรคrbrรคda. Salta och lรฅt vila ca 10 min sรฅ att de slรคpper vรคtska.
Frรคs lรถk och vitlรถk i lite olivolja i en kastrull. Hรคll i passerade tomater, salt, peppar och socker. Lรฅt smรฅputtra ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.
Vispa upp รคggen lรคtt. Hรคll mjรถl i en annan tallrik och blanda parmesan med strรถbrรถd i en tredje tallrik. Torka aubergineskivorna torra och vรคnd i respektive tallrik, en i taget. Bรถrja med mjรถlet och sluta med parmesan/strรถbrรถd. Lรคgg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med valfri pasta och tomatsรฅsen.