500 g nötfärs
250 g vetenudlar
0.75 dl sweet chilisås
0.75 dl ostronsås
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1.5 msk citronjuice
2 msk fisksås
1 msk sesamolja
1.5 msk limejuice
2 msk fisksås
1 röd chili
1 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
10 - 12 st skogschampinioner
0.5 röd paprika
2 st salladslökar
4 msk jordnötter, hackade
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller wok. Stek köttfärsen på hög värme tills den får yta.
Blanda i riven vitlök, ingefära och finhackad chili.
Tillsätt sweet chili, ostronsås, sojasås. Låt allt puttra ihop några minuter och smaka av med citronsaft och fisksås.
Hacka champinioner i kvartar, skiva rödlöken grovt och skiva paprika tunt. Låt det puttra med i såsen. Ha i det sent i processen så löken håller sig krispig.
Koka nudlarna efter anvisning.
Lägg upp och toppa med fint strimlad salladslök och krossade jordnötter. Gillar även att toppa med srirachamajo och balsamico, men det är valfritt.
Bon apetit 😊