Ett gammalt recept som min mamma lagade eftersom vi var fårbönder. Det handlar om att ta tillvara allt kött på djuret. Dessutom ska det serveras med brödtärningar som också suget upp den goda buljongen.
Aug. 25, 2022
1200 g lammlägg (eller annat lammkött)
500 g skalade tomater
Kanel, så du täcker köttet
Salt
Vitpeppar
5 st köttbuljongtärningar
1.5 dl citronsaft
0.5 dl färskhackad persilja
2 l vatten
1 st limpa vitt bröd
Krydda köttet och låt det vila 1,5 Tim. Stek sen köttet i smör en kort stund då det får lite stekyta.
Skålla färska tomater och ta av skinnet. Dela tomaterna.
Koka upp vatten och buljong och lägg i köttet, persiljan och tomaterna. Låt det koka minst en timme till köttet släpper från benet.
Ta upp köttet och skär bort benet. Skär köttet i små bitar och lägg tillbaka det i grytan. Smaksätt med citronsaften det sista du gör. Smaka av.
Servera med färskt bröd som du skär i kuber.