Denna blev så himla god och kändes lyxig att bjuda på till gästerna! Cheesecaken kan göras i vilken form som helst och antingen tas ut med runda mått, skäras i kuber eller, om den görs i en form med löstagbar skäras i tårtbitar. Den varianten gjorde vi här. Det går utmärkt att servera med antingen löjrom eller storkornig stenbitsrom.
April 11, 2024
200 g kavring
75 g smält smör
1.5 st rödlök
2.5 dl creme fraiche
300 g naturell färskost
1.5 tsk salt
4 st gelatinblad
0.5 krm nymald vitpeppar
350 g löjrom eller storkornig stenbitsrom
Mixa kavring och smält smör i matberedare.
Blanda ihop creme fraiche, färskost, rödlök, salt och peppar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull.
Blanda sedan ner gelatinbladen i färskostblandningen och bred ut massan på kavringsbottnen. Ställ formen kallt minst 3 timmar.
Lägg på löjrom eller stenbitsrom så det täcker tårtan eller tårtbiten. Servera 😊