Pajen är god ljummen eller kall. Till skaldjurspajen behövs ingen sås. Den är så krämig och god ändå 🥰
March 27, 2024
150 g rumsvarmt smör
2.5 dl vetemjöl
1.5 dl riven ost (gärna stark)
1 burk räkor i lag (avrunnen vikt ca 170 g)
1 burk kräftstjärtar i lag (avrunnen vikt ca 170 g)
2 dl konserverad sparris i bitar (ca 150 g avrunnen vikt)
5 st kokta ägg
3 dl creme fraiche 34 %
0.5 dl hackad dill
1 krm vitpeppar
2 dl +1 dl riven ost (gärna stark)
Pajdeg : Arbeta ihop smör, vetemjöl och riven ost. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Fyllning : Låt räkor, kräftstjärtar och sparris rinna av i en sil. Skala och hacka äggen.
Rör ihop creme fraiche, dill, vitpeppar, 2 dl riven ost, räkor, kräftstjärtar, sparris och ägg (och ev. 0,5 tsk salt)
Häll fyllningen i pajskalet. Strö på 1 dl riven ost.
Grädda skaldjurspajen mitt i ugnen, ca 30 min. Låt pajen vila till ljummen eller kall innan servering.