1 st finhackad gul lök
2 st finhackade morötter
2 st stjälkar selleri
3 st finhackade vitlöksklyftor
500 g blandfärs
1 dl tomatpuré
2 dl rött vin
400 g krossade tomater
3 st lagerblad
1 st parmesankant
2 dl mjölk eller grädde
1 kanelstång
Torkad timjan
Torkad oregano
Olivolja
Salt
Peppar
Stek köttfärsen på hög värme tills den fått en krispig yta.
Ta ur köttfärsen ur stekpannan och gå ner med de finhackade grönsakerna. Fräs tills de blivit mjuka i rikligt med olivolja och gå sedan i med tomatpuré.
Ner med köttfärsen igen och häll på vinet. Låt reducera ner i nån minut. Gå i med de krossade tomaterna, kryddorna, lagerbladen och till sist parmesankanten. Låt puttra under lock minst 3 timmar!
Servera tillsammans med pasta ELLER gör en lasagne av det!!