Snabb, smidig och god pasta gjord på färskost.
March 24, 2024
Ingredienser
3 msk olivolja
1 tsk svartpeppar
1 - 2 klyftor vitlök, skivade
1 dl vatten (eller vitt vin)
200 g philadelphia tryffel eller annan smaksatt färskost
400 g pasta
100 - 150 g pancetta eller bacon
100 g rucolasallad
50 g parmesanost, grovriven
Salt
Koka upp pastavatten med salt.
Stek bacon/pancetta och låt rinna av på papper.
Hetta upp olja och ”stek” svartpeppar och vitlök i någon minut.
Häll på vatten (eller vitt vin), koka upp och rör i färskost. Låt smälta till sås.
Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktioner på paket, häll sen av vattnet. Lägg över pastan i färskost-såsen, vänd runt.
Servera med pancetta/bacon och ruccola samt toppa gärna med parmesan och persilja om du har hemma.
(Att koka broccoli tillsammans med pasta lot slutet brukar jag också göra ibland)