Den här indiska favoriten är sjukt lätt att göra själv och är så god! 🙌
Aug. 24, 2022
800 g paneer eller halloumi
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1.5 msk garam masala
3.5 dl kokosmjölk
400 g passerade tomater
1 st buljongtärning
2 tsk socker
1 msk honung
200 g bladspenat
4 st risportioner
1 tsk riven ingefära
1 dl vatten
Klyfta lök, skiva vitlök tunt och tärna paneer.
Fräs lök, vitlök och ingefära mjuka och tillsätt garam masala. Stek kryddorna en kort stund och stek sedan med tomatpurén en stund.
Häll på kokosmjölk, vatten, passerade tomater, socker, honung, grönsaksbuljong och bladspenat.
Koka ris enligt anvisning (ett fluffigt ris såsom basmati passar bra till) medan såsen puttrar i ca 10-15 minuter.
Stek osten hårt så att den blir gyllene på alla sidor och vänd sedan ner den i såsen.
Servera såsen med ris och naanbröd och njut 🙌