Kycklingfärs ur ett annat perspektiv. Järpar på kycklingfärs smaksatt med nordafrikansk harissa. Även kallat köfte. Ni bara måste testa denna färgsprakande rätt, tillsammans med tillbehören. Så smarrigt!🤩
Original recept från www.instagram.com
March 24, 2024
1 msk olivolja, extra virgin
500 g kycklingfärs
4 tsk harissa pasta
1 tsk salt
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning
1 st citron, både juice och zest
1 tsk salt
0.5 dl finhackad färsk persilja
3 msk grekisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk torkad mynta
Salt
Peppar
Börja med köften, blanda alla ingredienser väl till en jämn smet. Forma med rengjorda och blöta händer järpar som du steker i olivoljan tills de får fin färg. Kör dem klart i ugnen på 150 grader. Innertemperaturen ska vara 70-72 grader.
Blanda alla ingredienserna till bulguren utom zest och persilja. Den vänder du ner när bulguren kokt klart.
Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt och peppar.
Servera med fräsch sallad & bröd. Ex. tortillabröd.