Den hĂ€r underbara röda curryn med flĂ€skfilĂ© och krispiga grönsaker passar precis lika bra till vardags som till fredagsmysetđ Det Ă€r en rĂ€tt jag gör rĂ€tt ofta och som alla i familjen Ă€lskar. Den Ă€r bĂ„de snabb & enkel. Har du inte provat den Ă€n sĂ„ Ă€r det banne mig daxđ€©đ:
March 24, 2024
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 st rÄgade msk röd curry pasta
400 g flÀskfilé, skivad
1 st gul loÌk, finhackad
4 st vitloÌksklyftor, pressade
2 tsk chili flakes
1 msk fÀrsk ingefÀra, finhackad
400 ml kokosmjölk
2 dl grÀdde
1 st kycklingbuljongtÀrning
2 st rödlökar, i klyftor
1 st röd paprika, i bitar
1 dl haricot verts
1 msk soya
2 msk limejuice
1 dl fÀrsk koriander (eller persilja), finhackad
Salt & svartpeppar
1. Börja med att putsa flÀskfiléen och dela den i munsbitsstora bitar. Hetta upp en djup panna med rapsolja+sesamolja. FrÀs gul lök, vitlök, ingefÀra och chili flakes mjuka, utan att ta fÀrg. I med röd curry pasta och lÄt den frÀsa med sÄ du fÄr den lös och rinnig.
2. Höj vÀrmen och lÀgg i flÀskfiléen och lÄt den fÄ fÀrg. VÀnd ner röd lök, haricot verts & röd paprika och lÄt frÀsa med 1 min.
3. TillsÀtt kokosmjölk, soya, grÀdde & kycklingbuljongtÀrningen. LÄt koka i 15-20min sÄ den gÄr ihop & blir krÀmig.
4. HĂ€ll i koriander. Smaka av med limejuice, salt, peppar & ev. lite mer sesamolja. Servera med nykokt jasminris.