Pulled Jackfruit, ett perfekt alternativ till plantbaserad version av pulled pork! Härlig hetta med krisp från picklad rödkål, avokado och vitlökskräm.
Original recept från www.instagram.com
March 23, 2024
800 st gr jackfruit
2 - 3 msk olja
1 tsk grillkrydda
1 tsk spiskummin
1 st vitlöksklyfta
1 tsk rökt paprikapulver
33 cl öl (jag hade ipa)
1 dl vatten
0.5 st buljongtärning
3 - 4 dl barbequesås
Salt och svartpeppar
250 st gr rödkål
3 st delar vatten
2 st delar agavesirap
1 st del ättikssprit
12 - 16 st tacoskal
2 st avokado
Vitlöksås
Salladslök
Skölj jackfruiten.
Stek jack i olja i en gryta, tillsammans med grillkrydda, spiskummin och paprikapulver 4-5 min.
Häll i öl, finhackad vitlök, buljong och vatten.
Låt koka under lock på medelvärme i ca 15 min.
Sätt ugnen på 230 grader grill.
Häll av buljongen och lägg över jackfrukten i en ugnsfast form.
Häll i 2/3 delar av barbecuesåsen och rör om så alla bitar är ordentligt kladdiga.
Stoppa in i ugnen i 15–20 minuter.
Dra isär bitarna med två gafflar så den blir trådig.
Häll ner resten av såsen och ställ in i ugnen igen och låt den grilla klart i 10 minuter så den får lite färg på ytan.
Servera i tacoskal, med picklade rödkål, avokado, vitlökssås, toppat med finskuren salladslök.