Jag äter ju mycket bowls och tycker det är ett utmärkt sätt att få i mig bra näring, mycket grönsaker och bli mätt. Jag har ofta 3-4 grönsaker, något protein samt ris/quinoa/bovete eller liknande. Sen toppar jag med en klick kimchi och någon god sås. Och eftersom jag äten vill få i mig fisk lite oftare så försöker jag ibland ha fisk som protein i min bowl och en sån tänkte jag bjuda på idag. Torsk som jag rullade i sesamfrön fick sällskap av bovete (som är glutenfritt), rödkål, ärtor, kimchi och sen en smarrig ingefärsmajonäs. Och det blev riktigt gott! Här är receptet på min fiskbowl 🙂
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
March 22, 2024
1 st torskfilé
2 msk sesamfrön
1 dl kokt bovete
1 st näve strimlad rödkål
1 dl gröna ärtor
Kimchi
2 msk vegansk majonäs
1 tsk pressad lime
1 tsk riven ingefära
0.5 tsk gochujang
Skär fisken i kuber. Krydda med salt och svartpeppar och vänd i sesamfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och stek så fisken får fin färg.
Blanda majonäs med pressad lime, ingefära och gochujang. Smaka av med salt och svartpeppar.
Strimla rödkål.
Lägg bovete, rödkål, ärtor och fisken i en skål. Lägg på en klick kimchi och servera med majonäsen.