Idag tänkte jag ger ett väldigt smarrigt recept i form av min variant på dan dan nudlar. Jag har läst massa olika recept och de skiljer sig åt en del men nu testade jag första gången och gjorde min variant och det blev väldigt gott. Det är i alla fall nudlar med kycklingfärs som stekt med massa goda kryddor och sen blandas det ihop med en sås med bland annat tamarisoja, jordnötssmör, risvinäger och vitlök. Mycket smak och så gott! Jag valde att toppa min med salladslök, koriander och salta jordnötter. Till denna rätt serverade jag även krispig gurka och den här goda asiatiska morotssalladen. Muuuuums!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
April 9, 2024
1 kg kycklingfärs
2 msk riven färsk ingefära
4 st vitlöksklyftor
0.5 dl tamarisoja
0.75 dl bönsås
3 st salladslökar
0.5 st rapsolja
0.5 dl tamarisoja
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk jordnötssmör
0.5 dl mirin (risvinäger)
2 st vitlöksklyftor
6 portioner risnudlar
Koriander
Jordnötter
Blanda ihop rapsolja, tamarisoja, tahini, jordnötssmör, mirin och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Strimla salladslöken. Lägg färsen i en bunke och blanda ner riven ingefära, pressad vitlök, tamarisoja och bönsås. Hetta upp olja i en stor gryta och ha i färsen. Låt den steka så den får färg. Vänd ner salladslöken och låt steka med.
Blanda ihop nudlar, färs och sås. Servera med salladslök, koriander och jordnötter.