Jag älskar plåtmat, jag älskar harissa, halloumi och gnocchi. Vad passar då bättre än att kombinera detta till en middag? Inspirerad av @tuvessonskan så gjorde jag en variant på harissa halloumi som jag kombinerade med ugnsrostad gnocchi, min nya favo-gnocchi! Till serverade jag en kall dillsås som passsr till många rätter!
Original recept från www.instagram.com
March 24, 2024
200 g halloumi
500 g gnocchi
1 msk harissa (mindre om du inte gillar stark mat)
500 g butternut pumpa
250 g vitkål
5 st vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
Salt
Peppar
Sesamfrön
Citronklyftor
2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 dl hackad dill
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200°. Dela pumpa, vitkål, och halloumi i bitar. Ta bort skalet på vitlöken.
Blanda alla grönsaker och gnocchi i en stor skål och häll över rapsolja och harissa. Rör om noga.
Häll ut på en klädd plåt och toppa med salt och peppar. Ställ in i ugnen i 15 min. Rör om och ställ in igen i ytterligare 10 min.
Blanda hackad dill med de övriga ingredienserna till dillsåsen.
Strö sesamfrön över plåten och pressa citronsaft över. Servera med dippsåsen och NJUT!