Om du vill börja veckan på bästa sätt så kan jag rekommendera denna otroligt goda pyttipanna som serveras med en fräsch limesås! Jag använder mig alltid av färsk chorizo då jag älskar hur den karamelliseras vid tillagning. Syran i limesåsen balanserar smakerna från sötman i sötpotatisen och hettan i chorizon. Supergott helt enkelt! Tips: ta vanlig varmkorv på halva plåten till barnen. Veg: byt ut mot vegetarisk chorizo
Original recept från www.instagram.com
May 5, 2024
300 g minichorizo hot chipotle
1 kg sötpotatis
1 st rödlök
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
0.5 tsk paprikapulver
Koriander
2 dl turkiskyoghurt
1 msk flytande honung
Zest från 1 lime
Sätt ugnen på ca 220 °. Skala och tärna potatisen. Lägg i en skål och häll över rapsolja, salt, peppar och paprikapulver. Blanda och fördela över en klädd ugnsplåt. Skär chorizon i slantar och sprid över plåten. Ställ i ugnen i 15 min. Skär löken i klyftor. Ta ut plåten och lägg på löken. Ställ in i ugnen i ytterligare 10 min.
Vispa samman ingredienserna till limesåsen med en elvisp tills den är len.
Ta ut plåten och toppa med färsk koriander. Servera med den vispade limesåsen och NJUT!