Grym mรฅndagsmiddag. Makrillen hรคllde jag brynt smรถr pรฅ, blandat med fรคrsk dill, persilja, grรคslรถk, citron, flingsalt & nymalen vitpeppar. Sedan kรถrdes den i ugnen till perfektion (10-12 min), sedan toppades den med finriven pepparrot. Potatisen smรถrslungades med persilja och receptet pรฅ den goda & krรคmiga sรฅsen kommer hรคr๐คฉ;
Original recept frรฅn www.instagram.com
March 21, 2024
1 msk olivolja, extra virgin
1 st roฬdloฬk
1 tsk chilipulver
2 tsk citronpeppar
3 dl graฬdde
1 st taฬrning fiskbuljong
1 st kruka dill
Citronjuice
Salt & vitpeppar
Hetta upp en panna med olivoljan. Fraฬs sedan roฬdloฬk, chilipulver & citronpeppar tills loฬken aฬr mjuk.
Slaฬ paฬ graฬdde & laฬgg i fiskbuljongtaฬrningen. Laฬt koka ihop till oฬnskad konsistens.
Tillsaฬtt dillen och smaka av saฬsen med citronjuice, salt & vitpeppar.
Servera sรฅsen med potatis, makrillen, grรถna รคrtor & finriven pepparrot.