Så gott och perfekt som förrätt! Jag inspirerades av recept på köket som ni ser i länken men gjorde min egna variant med lax. Här kan ni se film när jag lagar maten: https://www.instagram.com/p/C46DDw6i1FB/
Original recept från www.koket.se av Köket.se
March 25, 2024
100 g färskost
1 dl västerbottensost
0.5 tsk örtsalt
450 g smördegsplatta
70 g bladspenat
100 g kallrökt lax
0.5 tsk pepparot
Citronpeppar
20 g smör
4 klyftor citron
60 - 70 g stenbitsrom
1 dl smetana
Dill
Dela smördegen i två delar.
Ta den ena smördegen. Bred på färskosten, krydda med örtsalt och lägg sen på laxskivorna. Lägg på pepparoten, spenaten och riv sedan på västerbottenosten. Krydda med lite citronpeppar. Lägg på den andra halvan av smördegen överst.
Hetta upp våffeljärnet och smörj båda sidor med lite smör.
Lägg det hela på våffeljärnet och grädda.
Skär upp våfflan och lägg på tallrikar. Garnera med stenbitsrom, dill, smetana och citron.