Avokadon är ju både dyr och inte speciellt klimatsmart, så jag brukar göra ett svenskt alternativ till den vanliga guacamolen när vi har ex. fredagstacos eller äter chili con carne.
Original recept från www.instagram.com
March 20, 2024
200 g frysta gröna ärtor
3 st vitlöksklyftor
0.5 st röd chili eller 2tsk chili flakes
2 msk torkad mynta
1 msk finhackad koriander eller 1tsk torkade korianderblad
Limejuice från 2st limefrukter eller 2msk från koncentrat
2 tsk olivolja, extra virgin
Flingsalt
Svartpeppar
Börja med att värma på de frysta gröna ärtorna. När de är tinade så kyl ner dem under kallt vatten i ett durkslag.
Tillsätt sedan ärtorna med övriga ingredienser, bortsett olivoljan och limejuicen i en matberedare och mixa allt ordentligt. Ca 5min.
Tillsätt sedan limejuice och olivolja medans matberedaren går, tills du når önskad konsistens på din guacamole. Den ska vara slät & krämig. Inte rinnande.
Smaka av med flingsalt & svartpeppar!
Servera till nachos, tacos eller chili con carne.