Grym Salsicciapasta som passar lika bra för middagen mitt i veckan som till festen i helgen!
Dec. 31, 2024
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
8 st cocktailtomater
400 g färsk salsiccia
400 g pasta
Tomatpuré
1 tsk chili flakes
1 dl vitt vin
3 dl grädde
Persilja
Parmesan
Salt
Peppar
Skala och hacka löken. Dela tomaterna. Dra isär salsiccian i mindre bitar.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek salsiccian tills den fått färg. Gå sedan i med löken och tomaterna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner tomatpuré, chili flakes, vin och grädde i stekpannan. Sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda sedan ner pastan. Tillsätt parmesan och hackad persilja.
Servera tillsammans med riven parmesan och svartpeppar!