Ny variant på en gammal klassiker, som vanligtvis görs på potatis. Ugnen gör nästan hela jobbet. Och medans ugnen jobbar finns tid till att både göra sallad och vitlöksyoghurt. Testa gärna denna🤩👏
Original recept från www.instagram.com
March 18, 2024
4 st kycklingfiléer
100 g färsk mozzarella
Basilika
Timjan
Olivolja, extra virgin
Flingsalt
Svartpeppar
350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor)
100 g smulad fetaost
0.5 dl hackade hasselnötter
Timjan
Olivolja, extra virgin
Flingsalt
Svartpeppar
3 msk matyoghurt
1 msk majonnäs
3 st vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
2 msk färsk persilja, finhackad
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär skåror i kycklingfileérna.
Skär mozzarella i skivor. Dela eventuellt på mitten så de får plats i skårorna på kycklingen.
Fördela timjan & oregano i skårorna på kycklingen. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Ställ åt sidan.
Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom.
Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med olivoljan. Krydda med salt.
Ställ in i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 minuter (beroende på storlek). Efter ca 20 minuter tar du ut plåten och lägger på dina kycklingfiléer.
Baka ytterligare ca 20 minuter tills kycklingen nått 72 grader, betorna är mjuka och mozzarella smält och fått fin färg. Medans ugnen jobbar har du tid att göra sallad och blanda samtliga ingredienserna till vitlöksyoghurten.
Toppa hasselbacksrödbetorna med fetaost, hasselnötter och timjan. Toppa kycklingen med färsk basilika & timjan. Servera allt tillsammans!