Älskar du också lasagne? Jag gillar ju såklart att göra nya recept så denna gång blev det en smarrig salsiccialasagne som blev grymt god! Att laga mat med salsicciafärs är så tacksamt då det ger mycket smak och är lika enkelt som vanlig färs. Förut har jag köpt färsk salsiccia och tagit bort skinnet men numera är det ju enkelt att få tag på färs. Denna lasagne är självklart utan gluten och mjölk men det gör du som du vill och behöver inte ändra några mått 🙂 Smaklig måltid!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
March 18, 2024
1 pkt glutenfria lasagneplattor
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
400 g salsicciafärs
1 frp krossade tomater à 500 g
1 dl köttbuljongtärning
0.5 dl torkade röda linser
2 msk tomatpuré
0.5 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
2 dl vatten
250 g vegansk ost
150 g vegansk färskost
2 dl havremjölk
2 dl vegansk grädde
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär moroten i små tärningar. Hetta upp olja i en stor gryta och fräs färsen så den börjar få färg. Ha sedan i lök och stek med några minuter. Tillsätt sedan vitlök, tomatpuré, morot, oregano och basilika. Ha i krossade tomater, linser, vatten och buljongtärningen. Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Under tiden kan du riva ost. Blanda hälften av osten med färskost, havremjölk och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar.
Smörj en ugnsform. Varva sasicciasås med lasagneplattor och lite ostsås. Avsluta med ostsås och toppa med den rivna osten.
Grädda i ca 35 min. Täck lasagnen med aluminiumfolie om osten börjar få för mycket färg. Låt den gärna vila lite och servera med sallad.