Söndagsmiddagen blev en riktigt god fiskgryta fullmatad med grönsaker och toppad med räkor och krämig aioli🤩👏
Original recept från www.instagram.com
March 18, 2024
400 g valfri fisk, tärnad (jag körde torsk och rödspätta)
1 msk olivolja, extra virgin
200 g räkor
2 st röda lökar, skivade
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st liten fänkål, tärnad
2 msk torkad dragon
2 msk paprikapuré
5 dl vatten
3 st fiskbuljongtärningar
3 msk skaldjursfond
2 dl matlagningsgrädde
6 st fast potatis, tärnad
2 st morötter, tärnad
1 st röd paprika, i bitar
100 g körsbärstomater, halverade
2 msk citronsaft
2 dl färsk dill, finhackad
Salt
Svartpeppar
Fräs på rödlök, vitlök och fänkål så det blir mjukt.
Tillsätt torkad dragon och paprikapuré. Fräs ytterligare någon minut.
Slå på vatten, fiskbuljongtärningarna, skaldjursfond och grönsakerna.
Låt sjuda tills grönsakerna är mjuka.
Smaka upp med citronsaft, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd ner dill och fisken försiktig. Låt stå med lock 5-10 minuter tills fisken är klar.
Servera med räkor, aioli och ett gott bröd.