Saftiga & krispiga kycklingburgare eller halloumiburgare är ett riktigt gott alternativ till de ”vanliga” på nötkött. Testa gärna dessa framöver🤩👏
Original recept från www.instagram.com
March 17, 2024
400 g kycklingfärs
1 st ägg
1 dl maizenamjöl
1 st vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk persilja, finhackad
1 tsk chilipulver
1 tsk limejuice
2 tsk salt
2 tsk nymalen svartpeppar
2 dl pankoströ
200 g halloumi
1 dl vetemjöl
1 msk svartpeppar
1 st ägg
2 dl pankoströ
1 tsk chilipulver
Olja till stekning
2 dl majonnäs (går bra med @hellmannssverige)
4 tsk @tabasco srirachasås
Limesaft (valfritt)
Blanda samtliga ingredienser utom panko i en bunke. Forma sedan 4st burgare av färsen.
Vänd burgarna i rikligt med pankoströ. Låt sedan gärna vila i kylen 30 minuter.
Placera en stor stekpanna på en medelhög värme med 2 matsked olivolja. Stek biffarna i 4-5 minuter på varje sida, eller tills de är snyggt gyllene. Och genomstekta.
Servera som kycklingburgare i bröd eller med i princip valfritt tillbehör, potatis, potatismos, rotfrukter, bulgur eller sallad!
Dela halloumin längs med så du får 2 rektangulära skivor. Torka av med hushållspapper.
Blanda vetemjöl med svartpeppar i en tallrik, knäck ägget och vispa det lätt i en annan tallrik. I den sista tallriken blandar du pankoströ med chilipulver.
Vänd sedan halloumiskivorna i mjölet, ägget och panko i turordning.
Stek sedan halloumiburgarna i rikligt med olja tills de får fin färg och blir härligt krispiga.
Servera burgarna med bröd & dina favorittillbehör!
Blanda mayo med sriracha såsen. Smaka ev. av med limesaft!