Härlig crunch från vallmofröen & en härlig syrlig citron smak ger denna kakan allt & lite till. Perfekt att bjuda till påsk! Den går utmärk att göra i långpanna om du vill.. ⤵️ 3 dubbla recept då 🌼
Original recept från www.instagram.com
March 17, 2024
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
50 g smör
0.5 dl vallmofrön (blåa)
2 tsk vaniljsocker
3 msk pressad citronjuice
3 dl vispgrädde
200 g färskost
0.5 dl pressad citronjuice
1 msk vaniljsocker
Citron zest från 1 citron
Torkade blomblad (valfritt)
Några nypor vallmofrön
Ugnen på 175 grader.
Smörj & bröa (med strösocker) en springform eller sockerkakas form.
Vispa ägg & socker fluffigt.
Blanda det torra ingredienserna i en annan bunke.
Koka upp mjölken med smör.
Häll i mjölblandningen i äggblandningen & rör väl, rör ner citronjuice & avsluta med smörblandningen.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Under tiden kakan svalna, visp grädde fluffigt tillsätt färskosten & fortsätt vispa till en härlig fluffig frosting.
Rör ner vaniljsocker & citronjuicen.
Bred på frosting på kakan & strö över citron zest, vallmofrön & blomblad.
Njut!!
Glöm ej att spara recept!