Jag tycker det är gott med lite egengjort påskgodis och tryfflar går ju alltid hem. Här är därför en vit chokladtryffel med citron och lakrits. Mannens favorit bland påskgodiset i år. Och jag håller med, den blev väldigt god 🙂
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
March 17, 2024
200 g vit choklad
10 st turkisk peppar- karameller
0.5 dl vispgrädde
1 st citron
0.5 dl florsocker
Häll grädden i en kastrull och tillsätt rivet skal från citronen. Låt koka upp och ställ sedan åt sidan för att svalna något.
Finhacka chokladen. Finhacka 4 av karamellerna. Tillsätt chokladen i grädden och rör till en jämn smet innan du rör ner lakritskaramellerna. Ställ kallt 2 timmar.
Under tiden kan du mortla resten av karamellerna och blanda med florsockret.
När smeten stelnat, rulla till bollar/ägg och rulla dessa sedan i lakritssockret.