Rabarbercheesecake

En rolig och god variant pĂ„ cheesecake!😍

Original recept frÄn www.instagram.com

Hannas recept

March 16, 2024

Ingredienser

Rabarberkompott

200 g rabarber

2 dl vatten

1 tsk vaniljpulver

1 dl rörsocker

0.5 tsk kardemumma

25 g smör

Cheesecake

3 st Àgg

1.5 dl strösocker

200 g philadelphiaost

3 dl vispgrÀdde

2.5 tsk vaniljsocker

Garnering

Vit choklad

Kaksmulor

Gör sÄ hÀr

Börja med att göra rabarberkompotten dÄ den behöver hinna svalna.

SkÀr rabarbern i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser till kompotten - förutom smör, i en kastrull.

LÄt koka upp och dÀrefter smÄputtra i ca 15-20 minuter sÄ att rabarbern kokar sönder.

TillsÀtt smöret och rör tills det smÀlter. Ta av frÄn vÀrmen och lÄt kompotten svalna.

Vispa Àggvitorna till ett hÄrt skum och stÀll Ät sidan.

Vispa grÀdden i en egen bunke.

Vispa Àggulor, strösocker och philadelphiaost i en tredje bunke till en jÀmn smet.

Blanda försiktigt vispgrÀdden med ostsmeten och vÀnd tillsist i Àggvitorna.

Rör försiktigt men se till att allt blir blandat.

TillsÀtt önskad mÀngd av rabarberkompotten till smeten och rör slarvigt ihop sÄ att smeten marmoreras.

HÀll upp smeten i valfri silikonform eller springform och stÀll i frysen. LÄt stelna i frysen i minst 4-5 timmar.

Ta fram formen ca 15- 20 minuter innan servering och servera gÀrna med ett flarn av vit choklad, riven vit choklad eller liknande och lite kaksmulor.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.