En rolig och god variant pĂ„ cheesecake!đ
Original recept frÄn www.instagram.com
March 16, 2024
200 g rabarber
2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1 dl rörsocker
0.5 tsk kardemumma
25 g smör
3 st Àgg
1.5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrÀdde
2.5 tsk vaniljsocker
Vit choklad
Kaksmulor
Börja med att göra rabarberkompotten dÄ den behöver hinna svalna.
SkÀr rabarbern i mindre bitar och blanda med resterande ingredienser till kompotten - förutom smör, i en kastrull.
LÄt koka upp och dÀrefter smÄputtra i ca 15-20 minuter sÄ att rabarbern kokar sönder.
TillsÀtt smöret och rör tills det smÀlter. Ta av frÄn vÀrmen och lÄt kompotten svalna.
Vispa Àggvitorna till ett hÄrt skum och stÀll Ät sidan.
Vispa grÀdden i en egen bunke.
Vispa Àggulor, strösocker och philadelphiaost i en tredje bunke till en jÀmn smet.
Blanda försiktigt vispgrÀdden med ostsmeten och vÀnd tillsist i Àggvitorna.
Rör försiktigt men se till att allt blir blandat.
TillsÀtt önskad mÀngd av rabarberkompotten till smeten och rör slarvigt ihop sÄ att smeten marmoreras.
HÀll upp smeten i valfri silikonform eller springform och stÀll i frysen. LÄt stelna i frysen i minst 4-5 timmar.
Ta fram formen ca 15- 20 minuter innan servering och servera gÀrna med ett flarn av vit choklad, riven vit choklad eller liknande och lite kaksmulor.