KORV STROGANOFF, alla gör vi olika. Jag använder dill & dijonsenap i min samt lite soya. Tycker också det blir fräscht med yoghurt till. Gärna med mynta.
Original recept från www.instagram.com
March 15, 2024
2 msk smör
600 g falukorv
1 st gul lök, skivad
4 st vitlöksklyftor, finhackade
0.5 st röd chili, finhackad
3 msk tomatpuré
1 st köttbuljongtärning
5 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 dl finhackad färsk dill
1 dl finhackad färsk persilja
Ev. 1-2 tsk soya
Salt
Peppar
Skär korven i centimetertjocka stavar.
Fräs gul lök, vitlök & chili i smör i en stor stekpanna. Den gula löken skall bli mjuk. Tillsätt korven och låt den få färg.
Rör ner tomatpuré, paprikapulver & lökpulver. Fräs i ytterligare några minuter. Häll på grädde, dijonsenap & köttbuljongtärning. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig. Vänd ner dillen & persiljan. Häll på soya om du vill ha den mörkare i färgen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt basmatiris & lime/myntayoghurt!