Ca 40 minuter

𝗚𝗥𝗜𝗟𝗟𝗔𝗗 𝗔𝗨𝗕𝗘𝗥𝗚𝗜𝗡𝗘 𝗦𝗧𝗘𝗔𝗞 𝖬𝖾𝖽 𝖻𝗂𝗋𝗒𝖺𝗇𝗂 𝗈𝖼𝗁 𝗅𝗂𝗆𝖾- 𝗆𝖾𝖽 𝗆𝗒𝗇𝗍𝖺𝗒𝗈𝗀𝗁𝗎𝗋𝗍

Det här en riktig vegetarisk höjdare. Den här måste ni prova🤩👏!

Original recept från www.instagram.com

𝗠𝗮𝘁𝘀 𝗪𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗻

March 15, 2024

Ingredienser

1 msk olivolja, extra virgin

2 st auberginer

4 tsk salt

4 tsk sweet chilisås

1 dl rostade & hackade hasselnötter

BIRYANI

1 msk olivolja, extra virgin

1 st gul lök, finhackad

0.5 dl vitlöksklyftor, finhackade

1 dl stjälkselleri, tärnad

1 dl morot, tärnad

1 dl paprika i olika färger, tärnad

1 dl frysta gröna ärtor

3 msk biryanikrydda

1 msk curry

Paprikapulver

1 msk tomatpuré

2 dl basmatiris

4 dl vatten

1 st grönsaksbuljongtärning

1 dl russin

Salt & peppar

MYNTAYOGHURT

3 msk matyoghurt

1 msk majonnäs

2 msk torkad mynta

1 msk limejuice

Salt

Peppar

Gör så här

Börja med att dela auberginerna på längden. Skär ett kryssmönster i snittytan. Salta snittytan och låt stå och dra ca 2,5 timme. Blanda alla kryddor till biryanikryddan.

Hetta upp 1 traktörpanna med olivolja och fräs gul lök & vitlök mjukt. Vänd ner stjälkselleri, morot, paprika och gröna ärtor. Tillsätt biryanikrydda, curry & paprikapulver och låt fräsa ut smak i 1 minut. Stek på tomatpuré ytterligare någon minut.

Vänd ner riset och låt steka med ett par minuter. Tillsätt vatten & grönsaksbuljongtärningen. Låt koka tills riset är klart.

Torka av vätskan från auberginen. Hetta upp en grillpanna på medelvärme och grilla/stek aubergine på låg värme, tills den fått härlig yta och är genomklar.

Blanda samtliga ingredienser till yoghurten.

När riset är klart. Vänd ner russin och smaka av med salt och peppar.

Pensla aubergine med sweetchili såsen och toppa med rostade, hackade hasselnötter. Servera allt tillsammans.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.