Krämig pasta med saffran och vannameiräkor!
March 14, 2024
400 g rigatoni
400 g vannameiräkor
0.5 g saffran
3 st bananschalottenlökar
3 st vitlöksklyftor
1 st röd chillifrukt
1 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
Parmesan
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Lös upp saffran i en skål med varmt vatten.
Finhacka lök, vitlök och chili.
Hetta upp en panna och fräs räkorna i olivolja på båda sidorna tills de är nästan genomstekta. Plocka upp räkorna och lägg åt sidan.
Fräs löken och chilin i olivolja på medelvärme tills de är mjuka utan att de får färg.
Tillsätt saffransvatten, vitt vin och låt koka ner till hälften. Häll i grädde och låt koka i ca 10 minuter.
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackning.
Gå i med räkorna, blanda pastan med såsen. Låt koka ihop nån minut. Smaka av med salt och peppar.
Riv över parmesan och servera.