Klassiska asiatiska smaker som matchar varandra som handen i handsken. Men kan man verkligen ha falukorv i den, tänker ni då? Ja, det kan man faktiskt. Röd curry och falukorv funkar jättebra tillsammans. Ni bara måste prova denna snabba vardagsräddare!
Original recept från www.instagram.com
March 12, 2024
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
2 st rågade msk röd curry pasta
1 st falukorvsring, av bättre kvalitet, i halvmånar
2 st rödlökar, klyftad och isärplockade lager
4 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk chili flakes
1 msk färsk ingefära, finhackad
400 ml kokosmjölk
2 dl grädde
1 st kycklingbuljongtärning
50 g mangold eller babyspenat
1 msk soya
2 msk limejuice
1 dl färsk koriander, finhackad
Salt & svartpeppar
Färsk koriander
Skivad salladslök
Hetta upp en djup panna med rapsolja+sesamolja. Fräs rödlök, vitlök, ingefära och chili flakes mjuka, utan att ta färg. I med röd curry pasta och låt den fräsa med så du får den lös och rinnig.
Höj värmen och lägg i falukorven och låt den få färg.
Tillsätt kokosmjölk, soya, grädde, mangold/babyspenat & kycklingbuljongtärningen. Låt koka i 15-20min så den går ihop & blir krämig.
Häll i koriander. Smaka av med limejuice, salt, peppar & ev. lite mer sesamolja. Servera med nykokt basmatiris. Toppa med skivad salladslök & färsk koriander.