Denna lasagnen blir krämig och så god med mycket härliga smaker! 😊 Tycker vegansk ”fetaost” från Violife blir väldigt gott!
March 10, 2024
3 - 5 st morötter
1 st zucchini
2 st klyftor vitlök
400 g krossade tomater
2.5 dl dream fraiche
1 st grönsaksbuljong
100 g färsk spenat
Riven vegansk ost
1 st gul lök 🧅
1 st greek white block vegansk
12 st veganska lasangeplattor
100 g soltorkade tomater
Olja att steka med
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att hacka lök 🧅, morötter och zucchini i halvmånar. Fräs sedan allt i olja på spisen. Krydda med salt och peppar.
Ta fram lasangeplattorna och lägg dem i kallt blött vatten så allt täcks, det gör att de inte bränns sen i ugnen och blir mer formbara.
Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, grönsaksbuljong och créme fraiche i stekpannan på spisen. Krydda såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Ta mängden cayennepeppar utefter hur mkt sting du vill ha.
Ta fram en skål och blanda i spenaten med delad fetaost och soltorkade tomater. Ett tips är att klippa soltorkade tomaterna om de är stora.
Börja med lite sås i botten, lägg sedan 4 lasagneplattor, sås och sen spenatröran. Värva så och sluta sedan med sås på toppen och riven ost. In i ugnen i cirka 20 minuter.