Glutenfritt bananbröd med choklad
March 10, 2024
3 stora mogna bananer
3 mandelmjöl
2 havremjöl
1 havregryn
3 Àgg
1.5 bakpulver
0.5 vaniljpulver
2 salt
100 smÀlt mörk choklad (70%)
Knappar att toppa med
Hackad mandel
SÀtt ugnen pÄ 200°C.
Skala bananerna och mixa slÀtt i en bunke. Blanda ner mandelmjöl, havremjöl, Àgg, bakpulver, vaniljpulver och salt. HÀll hÀlften av smeten i en bunke och blanda med den smÀlta chokladen.
Smörj en brödform som rymmer ca 1âÂœ liter med kokosolja. HĂ€ll hĂ€lften av smeten utan choklad i formen, hĂ€ll pĂ„ smeten med choklad och avsluta med att hĂ€lla pĂ„ resten av smeten utan choklad. Dra med en sked till ett mönster.
Toppa med mandel (+ choklad). GrĂ€dda i mitten av ugnen 30â40 minuter.
Det gÄr bra att fördela i muffinsformar istÀllet om man önskar. Kör 20 min dÄ istÀllet.