Cannelloni med kyckling och tre ostar. Perfekt för en härlig middag med hela familjen! Jag hade i en Boursin Svartpeppar jag hade hemma, riktigt smarrigt men kan uteslutas eller ersättas med annan örtig färskost.
March 11, 2024
500g kycklinglårfilé
Salt
Peppar
1 msk paprikapulver, torkad
2-3 klyftor vitlök
Olivolja
65 g bladspenat, färsk
10 soltorkade tomater i olja
4 dl keso
100 g boursinblack peppar
1 dl parmesanost, färskriven
1 dl pecorinoost, färskriven
16-20 pasta cannelloni (torkade cannellonirör) eller färska lasagneplattor
1 krm chili flakes
Enkel tomatsås
800 g finkrossade tomater gärna smaksatt med basilika
2-3 msk grädde
1 tsk oregano, torkad
Garnering
Parmesanost
Mozzarellaost
Servera gärna med ruccola.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar och krydda runt om. Stek på hög värmen tills den är genomstekt. Rör ofta. Låt svalna något och hacka sedan i små bitar.
Pressa ner vitlöken i olja i en kastrull. Lägg i spenaten och stek tills alla vätska försvunnit. Mixa i matberedare tillsammans med avrunna och strimlade soltorkade tomater, lägg över i en stor bunke. Vänd ihop med keso, Boursin (som kan uteslutas men vad himlans gott), riven ost och kyckling. Krydda med lite chiliflakes.
Spritsa varje cannellonirör med fyllningen eller full lasagneplattor och rulla ihop.
Blanda ihop ingredienserna till tomatsåsen.
Lägg en skvätt tomatsås i botten på en form, lägg i de fyllda rören och toppa med tomatsås och riven parmesan eller mozzarella.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.