Vad sägs om en supergod lövbiffswok? Barnen här hemma brukar skrika efter att få äta detta till middag 😅 De fullkomligt älskar kombinationen av sött, starkt och salt. Var försiktig med chiliflakesen och ta hellre i lite i början och mer om du tycker det behövs. Enkelt snabbt och gott, precis som jag vill ha det. Testa du också! Det kanske blir en familjefavorit 🫶🏻
Original recept från www.instagram.com
March 7, 2024
600 g lövbiff
2 st röd paprika
1 st stor morot
250 g vitkål
1 st gul lök
4 msk olja till stekning
2 msk rostade sesamfrön
Färsk koriander
Hackade jordnötter (kan skippas)
Nudlar
2 st stor vitlöksklyftor
8 cm färsk ingefära
4 msk japansk soja
2 msk honung
4 msk rapsolja
1 st limefrukter
2 tsk sesamolja
2 krm torkade chiliflakes
Marinad: Skala vitlök och ingefära, riv fint på ett rivjärn. Blanda med resterande ingredienser.
Strimla lövbiffen i remsor och lägg i marinaden. Låt gärna marinera ett par timmar i kylskåpet eller laga direkt.
Strimla grönsakerna och fräs på hög värme tills de mjuknat något, lyft sedan ur stekpannan och stek lövbiffen samt marinad på hög värme ca 4–5 minuter tills köttet är genomstekt.
Vänd ner grönsakerna i köttet och garnera med rostade sesamfrön, färsk koriander och hackade jordnötter. Servera med nudlar och NJUT!