Tips! Det går bra att köpa inlagda skivade rödbetor och sedan göra små bitar till rödbetssalladen 👍
March 6, 2024
300 g rödbetor (färska)
1.5 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
1 nypa svartpeppar (malen)
1 nypa salt
Börja med att koka rödbetorna i vatten. De skall inte skalas eller skäras i innan, utan låt de vara hela som de är. Fyll på med vatten om det behövs under tiden, det tar ungefär en timme att koka dem. beroende på storlek.
När de kokats mjuka häller man av vattnet och låter dem svalna lite. Passa på att skala dem när de är ljumna, då är det lättare att få av skalet. Låt dem sedan svalna helt.
Skär rödbetorna i tärningar/strimlor beroende på vad du själv tycker är bäst.
Blanda ihop med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Förvara din rödbetssallad i en tätförslutande burk i kylen. Den håller lätt en vecka om du har haft en god hygien i köket.