Snabb vardagsräddare med mycket smak av fänkål & dragon. Grönsaker kan du av lite det du har hemma.👍 Den går snabbt och funkar perfekt efter förskola, skola & jobb i vardagslunken.
Original recept från www.instagram.com
March 5, 2024
1 msk rapsolja
4 st fiskfiléer (torsk, lax eller annan fisk går bra)
0.5 st rödlök, finhackad
1 tsk fänkålsfrön, mortlade eller hackade
1 pkt bacon, strimlat
0.5 st röd paprika, tärnad
0.5 st gul paprika, tärnad
1 dl frysta gröna ärtor
3 dl grädde
1 st fiskbuljongtärning
3 msk citronsaft
2 msk torkad dragon
2 msk flytande honung
1 dl mandelflarn
Salt & peppar efter smak
Börja med att hetta upp en teflonpanna med rapsoljan. Lägg fiskfiléerna i en smord ugnssäker form.
Fräs bacon knaprigt. Lägg sedan i rödlöken och fänkålsfrön. Fräs tills löken blir glansig.
Ner med paprikorna & gröna ärtor. Fräs bort vätskan som blir från ärtorna.
Tillsätt grädde & fiskbuljongtärningen. Låt koka upp och sjuda till önskad konsisten.
Smaka av med salt, peppar, citronsaft, honung & dragon försiktigt. Det är viktigt så smakerna går ihop.
När du är nöjd med smaken, täck fisken i formen med såsen. Toppa med mandelflarn. Kör mitt i ugnen på 200grader i 12-15 min.
Servera med kokt- eller pressad potatis, eller potatismos.