Vegetarisk variant på den indiska klassikern med rötter i Storbritannien. Halloumi är ett utmärkt alternativ till den annars vanligare kycklingen
March 5, 2024
50 g smör
2 st gula lökar, tunt skivade
5 st klyftor vitlök, rivna
2 msk färsk ingefära, riven
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
40 g fryst, hackad koriander
300 g halloumi, i kuber
Olja + smör till stekning av champinjonerna
Salt
Peppar
1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
3. Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
4. Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar.
5. Stek halloumin knaprig i en stekpanna. Lägg den sedan i såsen. Blanda runt försiktigt.
6. Servera halloumi tikka masala med riset och yoghurt.