Härlig panna ikväll med kycklinglårfilé i en riktigt god sås med bacon, ädelost och ramslök. Det serverades med nykokt basmatiris🤩👏 Ikväll använde jag en prisvärd danablu ädelost från @gourmetrummet
Original recept från www.instagram.com av null
March 3, 2024
1 msk smör
600 g urbenad kycklinglårfilé
120 g bacon, tärnat
1 st gul lök, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 dl matlagningsgrädde
1 st kycklingbuljongtärning
60 g ädelost
1 dl färsk ramslök, finhackad (finns fryst i frysdisken på ica)
Citronsaft
Salt
Svartpeppar
Börja med att steka baconet i en torr panna. Låt det få fin färg. Snudd på knaprigt. Ställ åt sidan och låt fettet från baconet vara kvar i pannan.
Salta och peppra kycklingen. Stek den sedan gyllene på båda sidor i baconfettet. Lägg i smöret efter halva tiden. Ställ åt sidan.
I samma panna fräser du på löken. Den ska bli glansig utan att få färg.
Slå på matlagningsgrädde, ädelost, kycklingbuljongtärningen och ramslöken. Låt sjuda i 5 minuter, tills ädelosten smält.
Lägg i kycklingen och baconet. Fortsätt sjuda tills kycklingen är klar.
Smaka upp med ev. mer ädelost, citronsaft, salt och peppar.