Chorizo är en favoritkorv hos mig, särskild färsk med mycket paprika & hetta i. Till detta recept plockar ut färsen ur fjälstret på färsk chorizo och rullar smarriga köttbullar av det🤩.
Original recept från www.instagram.com
March 3, 2024
Valfri pasta (beräkna på ca 70g/person)
5 st färska chorizokorvar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 st vitlöksklyftor
1 st liten röd chili
2 st röda paprikor
1 msk mild paprikapulver
1 st tärning grönsaksbuljong
5 dl mjölk
Citronsaft
Salladslök
1 knippe persilja
Flingsalt & nymalen svartpeppar
Plocka chorizofärsen ur fjälstret & rulla jämnstora bollar av färsen. Stek sedan bollarna så de får fin färg runt om i en stekpanna. Ställ dem sedan åt sidan.
Pressa vitlöksklyftorna, finhacka den röda chilin & dela de röda paprikorna i bitar på ca 3x3cm.
Hetta upp en kastrull/traktörpanna. Tillsätt smöret, vitlöken och chilin. Låt fräsa tills grönsakerna får aningen med färg.
Pudra på vetemjölet och rör försiktigt om. Du ska få det som en mjuk och smidig massa.
Tillsätt mjölk, under vispning. Lite i taget för att undvika klumpar. Låt koka upp under lätt vispning.
Tillsätt nu grönsaksbuljong, paprikapulver och paprikabitarna.
När såsen fått en krämig konsistens och paprikan har mjuknat så häll över allt i en matberedare alt. använd en stavmixer & mixa såsen slät.
Lägg i bollarna i såsen och låt dem gå med i några minuter så de blir varma igen.
Smaka av såsen med persilja, citronsaft, flingsalt & svartpeppar.
Servera chorizobullarna med ris, pasta eller pressad potatis.