Den kalla skaldjurspajen passar utmĂ€rkt till pĂ„sk och midsommar samt som tillbehör pĂ„ krĂ€ftskivan đ„°
March 2, 2024
150 g smör
3.5 dl vetemjöl
1.5 dl riven ost
3 msk vatten
5 dl crĂšme fraiche
250 g rÀkor
100 g crabsticks
1 st röd lök
Peppar
Dill
150 g krÀftstjÀrtar
Stenbitsrom
3 st Àgg
FĂ€rsk dill
0.5 st citron
SÀtt ugnen pÄ 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till degen, tryck ut i pajformen, nagga och grÀdda mitt i ugnen 10-15 min tills skalet blivit gyllenbrunt. LÄt kallna.
Hacka under tiden löken och dillen fint.
SkÀr rÀkorna och crabsticksen i mindre bitar.
Blanda med crÚme fraiche och fördela i det avsvalnade pajskalet.
Garnera med krÀftstjÀrtar, Àgg, rom, citron och dill.