Nduja är riktigt gott, särskilt i pastarätter. För dig som inte vet vad det är, då är det en bredbar salami kan man säga. Supergott att smälta i olivolja eller varför inte breda ut över en lax!👍 Ikväll använde jag återigen prisvärda produkter från @gourmetrummet Bortsett pancettan som kommer från @boncena 🤩👏
Original recept från www.instagram.com av null
March 1, 2024
Valfri pasta för 4 personer
200 g tärnad pancetta, guancile eller bacon
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2 dl blandade oliver, halverade
1 msk tomatpuré
2 msk nduja
2 st förp passerade tomater (à 400 g)
2 dl pastavatten
3 msk olivolja
1 dl persilja, finhackad
1 dl basilika, finhackad
1.5 dl riven grana padano eller parmesan
Salt
Svartpeppar
Stek pancettan i en stekpanna tills den får färg och är knaprig. Lyft upp och lägg åt sidan, spar fettet i pannan. Tillsätt gul lök och vitlök. Låg mjukna.
Tillsätt nduja och tomatpuré. Låt fräsa ett par minuter.
Tillsätt oliverna och de passerade tomaterna och låt koka ihop i 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet (för 4 port). Tillsätt pastan, pastavattnet och olivolja i tomatsåsen och låt koka ihop några minuter. Vänd ner pancettan, persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar. Toppa med grana padano.