Snabb och enkel variant på denna engelsk/indiska klassiker. Det här receptet slår de flesta indiska restaurangerna på fingrarna. Jag serverar min tikka masala med syrlig & fräsch myntayoghurt. Testa gärna den här!
Original recept från www.instagram.com
March 1, 2024
50 g smör
2 st gula lökar, tunt skivade
5 st klyftor vitlök, rivna
2 msk färsk ingefära, riven
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen koriander
2 tsk paprikapulver
2 tsk garam masala
1 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
40 g fryst, hackad koriander
60 g fryst hackad spenat
4 st kycklingfiléer
Olja + smör till stekning av kycklingen.
Salt
Peppar
Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
Stek lök i smör till mjuk och lätt brynt. Tillsätt vitlök och ingefära, låt fräsa med i 1 minut.
Tillsätt sedan alla kryddorna och låt steka under omrörning i ca 1 minut. Tillsätt tomatpurén och låt även den steka under omrörning ca 1 minut.
Häll sedan på passerade tomater, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Låt puttra i 10 minuter, smaka av med salt och peppar. Lägg i spenaten.
Stek kycklingfiléerns i en stekpanna så de får fin yta. Skär dem sedan i munsbitar. Lägg dem sedan i såsen. Blanda runt försiktigt. Låt kycklingen gå klart i såsen. Ca 10-15 min.
Servera kyckling tikka masala med riset och yoghurt.