Saftiga blåbärsmuffins med en krispigt smul av cornflakes. Muffinsen har också mannagryn i sig vilket ger men mjuk och god smak!🙌
Original recept från www.instagram.com
April 27, 2024
1.5 tsk vinäger (äppelcider- eller vitvinsvinäger går bra!)
1.5 tsk vinäger (äppelcider- eller vitvinsvinäger går bra!)
110 g mjölk (1 dl + 2 tsk)
110 g mjölk (1 dl + 2 tsk)
135 g vetemjöl (2,25 dl)
135 g vetemjöl (2,25 dl)
80 g brun farin strö (1 dl)
80 g brun farin strö (1 dl)
30 g strösocker (0,3 dl)
30 g strösocker (0,3 dl)
1 krm salt
1 krm salt
0.5 tsk kanel
0.5 tsk kanel
110 g smör
110 g smör
35 g cornflakes/special flingor
35 g cornflakes/special flingor
140 g rumstempererat smör
140 g rumstempererat smör
200 g strösocker (2,25 dl)
200 g strösocker (2,25 dl)
Citronzest (efter smak)
Citronzest (efter smak)
2 st ägg
2 st ägg
225 g vetemjöl (3,75 dl)
225 g vetemjöl (3,75 dl)
50 g mannagryn (ca 0,75 dl)
50 g mannagryn (ca 0,75 dl)
0.5 tsk salt
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 msk vaniljsocker
Buttermilk (se ovan)
Buttermilk (se ovan)
250 g svenska frysta blåbär
250 g svenska frysta blåbär
Buttermilk: 1. Rör ihop mjölk och vinäger i ett glas och ställ åt sidan.
Smul: 1. Rör ihop de torra ingredienserna förutom cornflakes. Tillsätt smör i kuber och cornflakes, arbeta ihop till en deg.
Muffins: 1. Sätt ugnen på 175° 2. Vispa rumsvarmt smör med socker och zest i ca 5 min tills det blir riktigt fluffigt. 3. Rör i äggen. 4. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en smet. Rör sedan ner buttermilk och till sist även blåbär. 5. Fyll formar med smet, ungefär till 2/3. Jag fick ut 19 st med ca 57 g smet per muffin. 6. Strö över smul på alla och grädda mitt i ugnen i ca 18-22 min.