Fantastiska nötrutor, med ringlad mörk choklad över! Riktigt bra energigodis mitt på dagen. Bara naturligt socker och massa nötter och frön.
Original recept från www.instagram.com
Feb. 27, 2024
7 - 8 st dadlar (kärnfria)
1 dl vatten
1 dl cashew
1 dl mandel
0.5 dl valnötter
2 msk sesamfrön
1 msk pumpafrösmör
0.5 dl kokosflingor
0.5 tsk kardemumma
1 nypa salt
0.5 dl havregryn
4 - 6 st rutor mörk choklad
Koka upp dadlarna i vattnet och låt sjuda ca 20 min så vätskan halveras.
Ta av och låt svalna något och lägg i en mixer och mixa till en slät pasta.
Ta en stekpanna och lägg i cashewnötter, mandel, valnötter och sesamfrön. Rosta på medel värme i 4-5 min tills nötterna får lite färg.
Ta samma panna och rosta havregryn och kokos så de får lite färg. Mixa grovt till ett mjöl.
Tillsätt alla ingredienserna tillsammans med kardemumma, pumpafrösmör och lite salt. Blanda om ordentligt.
Lägg över i en form med bakplåtspapper och platta ut till ca 1,5 cm tjock kaka, ca 20x20 cm.
Låt stelna minst 1 timme i kylen.
Skär sedan i bitar och ringla smält choklad över.