Caesarsallad med en twist! Här får ugnsrostad, kryddig sötpotatis och stekt halloumi utgöra huvudingredienserna som blandas med sallad, grönkål och tomater. Salladen serveras på klassiskt vis med caesardressing, krutonger och parmesan.
Original recept från www.ica.se
Feb. 26, 2024
1 st riven vitlöksklyfta
1 st ägg
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
3 st hackade sardellfiléer
1 dl finriven parmesan
2 dl neutral rapsolja
Salt och svartpeppar
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
2 krm salt
500 g sötpotatis
1 msk olivolja
1 tsk chili- eller paprikapulver
0.5 tsk salt
200 g halloumi eller grillost
Olja (till stekning)
1 st romansallad
250 g körsbärstomater
100 g strimlad grönkål
Finriven parmesan (till servering)
Vispa eller mixa ihop vitlök, ägg, dijonsenap, färskpressad citronjuice, hackade sardellfiléer och finriven parmesan. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning och vispa ihop till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°C. Skär brödet i små bitar och blanda med olja och salt på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 5-10 minuter eller tills de är gyllene.
Skala, kvarta och skär sötpotatisen i tunna skivor. Blanda med olja, chilipulver och salt på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter, rör om efter halva tiden.
Skär halloumin i bitar och stek i olja tills den är gyllene.
Skär romansalladen i bitar och skölj, låt rinna av ordentligt. Halvera tomaterna. Blanda romansallad, grönkål och tomater med halva dressingen. Blanda ner sötpotatis och halloumi. Toppa med krutonger och parmesan, servera med resten av dressingen.