Kyckling Curry Comfort food på hög nivå! 🔥 Här gjord efter konstens alla regler eller alla fall mina regler där det är lagat från grunden!
Feb. 24, 2024
1 st hel kyckling
2 st morötter
0.5 st purjolök
4 - 5 klyftor vitlök
2 st gula lökar
1 st schalottenlök
4 st lagerblad
12 st vitpepparkorn
2 st kvistar färsk timjan
4 msk salt
2 st schalottenlökar
2 st syrliga äpplen
5 msk curry
1.5 msk vetemjöl
5 dl kycklingfond
2.5 dl grädde
2 msk mangochutney
Smör
Salt & peppar
Fonden.
Skär grönsakerna i stora bitar och lägg i en gryta, lägg i kycklingen och fyll på med vatten så det täcker allt.
Gå i med kryddorna & koka upp.
Koka på låg värme i ca 45-50min eller tills köttet släpper från benen på kycklingen.
Lyft ut kycklingen och plocka bort köttet och lägg på ett fat.
Lägg tillbaks skrovet från kycklingen o kastrullen och fortsätt att koka tills ungefär hälften av vätskan återstår.
Sila av fonden ner i en ny kastrull och låt sedan reducera ner till ca 5-6dl återstår.
Currysåsen.
Skala och finhacka löken & tärna upp äpplena.
I med en rejäl klick smör i en panna och bryn löken & äpplena.
Tillsätt curryn och fortsätt att bryna så curryn blir rostad.
Tillsätt mjölet och stek av det någon minut och häll sedan på kycklingfonden & koka upp.
Tillsätt grädden och låt nu allt koka på låg värme i ca 20min.
Smaka upp såsen med salt, peppar & mangochutney.
Gå i med kycklingköttet och låt allt koka upp.
Servera med ris & njut!