Kusinen till morotskaka och ganska lik i smaken. Här med passionfruktsfrosting.
Feb. 24, 2024
2 ägg
2 strösocker
3.5 finrivna råa rödbetor
2 vetemjöl
1 bakpulver
1 vaniljsocker
2 kanel
1 muskotnöt
0.5 salt
1.5 rapsolja
Smör & ströbröd till formen
200 färskost
50 smör
2 florsocker
3 passionsfrukter
0.5 citronsaft
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och strösocker.
Blanda ihop alla torra ingredienser till kakan och vänd ner i äggblandningen tillsammans med de rårivna rödbetorna och rapsoljan.
Smörj och bröa en rund bakform.
Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
Låt kakan svalna.
Frostingen: Sila 2 passionsfrukter genom en finmaskig sil. Fruktsaften används till frostingen.
Mixa/blanda ihop passionfruktssaft, citronsaft, florsocker, smör och färskost.
Bred frostingen på kakan och fördela över passionfruktskärnorna från den tredje passionsfrukten över kakan.